Är det okej att byta nummer med andra?

Att byta nummer medan man är i ett förhållande bör inte tas som en förolämpning eller som ett tecken på att din partner är otrogen. Det är inte alltid så att ett nummerbyte leder till otrohet. Ibland kan ett djupgående samtal med en främling bringa oss glädje.

Vikten av att ge utrymme i ett förhållande underskattas alltid. Om du försöker begränsa din partners grundläggande rättigheter kommer de att hitta andra sätt att frigöra sig. Valet att vara trogen är personligt. Oavsett vad du gör kan du inte tvinga det på någon. Men, om de älskar dig, om du har vunnit deras hjärta, kommer de att göra allt för att skydda det.

I det här blogginlägget ska jag ta upp de komplikationer som kan uppstå i ett förhållande när du eller din partner byter nummer med någon annan. För att förstå de möjliga orsakerna till varför nummerbyte kan betraktas som otrohet och när det inte gör det, fortsätt läsa nedan. Jag kommer också att hjälpa dig att förstå hur du kan reagera på lämpligt sätt för att hantera situationen. Trevlig läsning!

När nummerbyte betraktas som otrohet

Det kan finnas många skäl till varför man byter nummer med en ”potentiell någon,” även om man redan är i ett förhållande. En av de primära faktorerna kommer i alla fall att vara ditt ord eller din handling som har sårat din partner.

När en person känner sig hjärtekrossad, är de nedslagna. Sådana människor söker alltid efter stöd. I ett sådant fall, om de välkomnas med en varm gest av en främling, skulle de vilja engagera sig mer med denna andra person för att få dem att känna sig bättre om livet.

Därför, om du eller din partner engagerar er i ett sådant nummerbyte, fortsätt läsa nedan för att förstå de möjliga orsakerna till det.

#1 De behöver hjälp

Om din partner tar kontakt med någon för att de behöver hjälp från dem, är det ett ärligt skäl. Ingen kan förneka att för att klara sig i dagens värld måste man ha ett starkt nätverk. Hjälpen kan vara strikt affärsrelaterad eller någon rådgivning och åsikt i en personlig sfär.

Du kanske undrar varför din partner inte diskuterar sina problem med dig. Anledningen är enkel. Din starka anknytning till dem kommer att hindra dig från att ge den rätta åsikten eller göra en rättvis bedömning. Kanske söker din partner inte smicker. Vad de behöver är ett annat perspektiv.

Om ni har varit tillsammans ett tag, är ni likasinnade. Därför kan ni båda ha samma grepp om vilket ämne som kräver åsikt, och ni kan dela samma våglängd för att introducera bilden från en annan synvinkel.I sådana fall, lär dig att lita på din partner. Om du blir irriterad för att din partner inte litar på sin eller din magkänsla, utan försöker ta hänsyn till något främmande för dem, har de säkert sina skäl. Du kanske är för kortsynt i din förmåga att uppfatta saker för att se längre än det omedelbara.

#2 De är kollegor

Din partner bör byta nummer med sina kollegor och medarbetare. Om du försöker hindra dem från att koppla upp sig och bibehålla en sund relation och en vänskaplig bindning med sitt team, kan de tycka att du är skadlig.

Det är allmänt mänskligt förstånd att kunna trivas bra med de personer du sitter, står, äter, arbetar och tillbringar största delen av din dag med. När du tänker på det på detta sätt kommer du att inse att din partner spenderar mer tid med dem än vad de gör med dig. Det kan vara dagar då belastningen är hög och din partner inte kan ge dig den tid de skuldar dig eftersom de arbetar med dessa personer.

I de ögonblicken, när ditt förtroende vacklar och du blir irriterad, måste du tala om för dig själv att hålla ut lite längre. Vad de än gör på sin arbetsplats ska inte blandas in och tillåtas störa deras privata liv så länge sammanhanget inte är oanständigt eller patetiskt och oväntade handlingar. De gör det för att tjäna sitt uppehälle och ge sitt liv mening.

Vi blir så djupt engagerade i och uppslukade av våra partners att vi glömmer det primära motivet för att vara i ett romantiskt förhållande. Det ska göra ditt liv bättre. Det ska få er båda att känna er välsignade över att ha hittat varandra. Det måste finnas några osagda uttryck som vattnar ömsesidig förståelse, föder harmoni och förhindrar oenighet.

Om du känner att antingen du eller din partner sliter dag ut och dag in för att rättfärdiga alla era ord och handlingar, finns det en stark brist på förtroende. Du kan leka med denna brist på förståelse, men du kan inte dejta dem.

#3 De är gamla vänner

Om du inte är nöjd för att din partner har träffat en gammal vän, och det har gjort dem så upphetsade att de antingen pratar med dem eller om dem regelbundet. Du kan inte hjälpa men uttrycka din irritation. Det finns denna djupt rotade rädsla för att förlora dem.

Du blir också förvånad över att upptäcka vissa tvivel som sipprar in och stör din sömn. Du frågar dig själv om du har det i dig att göra din partner lycklig. Tror du att om du fick chansen, skulle din partner lämna dig för en annan?

Att vara skeptisk och ställa frågor gör dig mänsklig. Det finns inget att skämmas över i dessa tankar. Det skulle ha varit skrämmande om sådana tankar inte korsade ditt sinne. Det skulle ha betytt då att du inte älskar din partner så mycket som du borde.

Men när du får sådana tankar, gå till din partner och uttryck för dem hur mycket de betyder för dig. Påminn dem om din kärlek. Älska om du får chansen. Din partner kommer att se att dina ögon inte glittrar likadant. De kommer att känna att något håller dig missnöjd. De skulle bli påminda om att de ska fortsätta att kolla på dig och göra dig glad. Detta kommer att få dem att ändra sina vanor omedelbart.

Att älska någon mycket är inte en skamlig handling. Låt inte din kärlek till din partner bita dig inifrån. Det finns inget att vara hemlig om eller att hålla tyst om det. Dessutom måste du lita på dina förmågor och allt det du bidrar med. Du måste ha förtroende för att det du erbjuder din partner är så rikt, livligt och unikt att ingen annan kan fylla det tomrum som skulle uppstå i deras liv om de överger dig.

#4 De har plats för en främling i sitt liv

Om din partner har varit mycket av en ensamvarg och de inte har många människor förutom dig, kan de använda en vän. Även om vi gillar att spela flera roller i våra partners liv som en vän, älskare, föräldrafigur, syskon, mentor och mer, kanske vi inte är så bra på det som vi kanske har trott att vi var, eller så tar det hårt på oss och vår partner kan tydligt se det.

Det är vid denna korsväg, när du börjar skrika, bli förolämpad och allting kryper på dina nerver, som din partner bestämmer att du håller på att förlora dig själv. De känner att ni båda kan använda lite utrymme. Kom ihåg, varför vänner alltid betraktas som så värdefulla? För att de alltid står upp för dig. När du inte lyckas lista ut vad som håller på att förändras, titta inom dig själv, reflektera och se tillbaka på din förra veckas beteende. När det slår dig, kommer du att förstå varför din partner letar efter en lyssnare som är någon annan än du.

#5 De stalkar dig Har du någonsin tänkt på möjligheten att din partner kanske pratar med en annan person för att hålla koll på dig? Det finns två sätt som detta kan vara möjligt.

Först, de spionerar på dig direkt genom att anställa någon att se efter dig. För det andra, de kan antingen låtsas vara i samtal med någon så att du är på alerten. Detta kommer att göra dig osäker och som resultat kommer du aldrig att lämna deras sida. Eller, de övertalar någon att vara med dig och lura dig för att se om du begår otrohet och sviker dem.

Om du inte har någon pervers avsikt i åtanke, skulle du inte hålla saker från din partner. Även om någon försöker lura dig, och säg att du hittade dem attraktiva, finns det ingen skada i att erkänna det för din partner. De kommer att uppskatta din ärlighet och om de skulle ha riggat en fälla för dig, kommer de att ändra sig. Om du tror att sådana saker inte är möjliga, lita på mig, människor går till alla slags ytterligheter när de är kära.

#6 De är uttråkade Tristess kan uppstå på grund av olika faktorer, de vanligaste är monotonitet, arbetspress, oenighet i relationen och brist på semester. Således välkomnas en främling som bringar nya idéer högt och välkomnas i hemlighet.

Du mår bra för att, efter lång tid, gör de att du känner dig levande igen. Till och med ett dumt samtal med dem gör din dag. Medan du älskar din partner mycket, kan du frukta denna förändring.

I sådana fall, presentera dem för din partner eftersom din partner kanske kommer överens bra med dem också. På det sättet kommer det inte att finnas någon rädsla. Båda ni behöver några uppfriskande element i livet. Detta kan ge er det. Lita på din magkänsla här.

#5 De finner inte förhållandet tillfredsställande

Om din partner inte är nöjd i förhållandet, kommer de att gå vilse så snart de får en möjlighet. Människor rör sig i den riktning där de får något mer eller lika med vad de har fått.

Ett otillfredsställande förhållande gör en person missnöjd. De är inte glada ens i lycka eftersom de inte har rätt person att fira det med. Du kanske undrar varför de är med dig när de hellre skulle ha varit någon annanstans.

Det beror på status quo, familjetryck eller löften. De är belastade med sådana ansvar så mycket att de inte övar på att vara distanserade. Om du känner att detta kan vara fallet, prata ut med dem.

Du kan uppmuntra dem att komma till en ömsesidig förståelse så att båda ni, även om ni är tillsammans inför världen, kan fortsätta ert liv på era egna villkor. På det sättet kommer ni båda att vara glada separat även om ni inte är tillsammans.

#6 De har blivit distanserade och hemlighetsfulla

Om din partner har blivit hemlighetsfull och distanserad mot dig, beror det på att de döljer fakta. Det kan vara för att de har hittat en person av intresse som de delar sina erfarenheter med mestadels.

De är medvetna om att de är skyldiga till att erhålla nöje i en sådan situation. Det får dem också att framstå som en person med ombytligt sinne. Om de har ett dåligt samvete, kommer de att göra allt för att hålla dig ytligt glad utan att bry sig mycket om vad som kan hända med dig.

Detta kommer att göra er till ett par marionetter. Ni kommer inte att dela värmen och kärleken i ett ärligt förhållande. Relationen kommer att vara konstlad och en vacker dag kanske du vaknar upp och inser att allt i grunden betyder ingenting.

#7 De ger dig svävande svar

När din partner börjar ge dig svävande svar på alla dina frågor. Deras svar har blivit monosyllabiska. Deras ton har blivit likgiltig. Det kommer att visa att något har förändrats mellan er.

Du kommer att kunna uppfatta det om du har följande typ av dialog med dem:

Hur var din dag?

Det var bra.

(De frågar inte dig om din dag, de berättar inte att de saknade dig, de kysser inte din panna eller kramar dig. Till slut kommer du att inse, de möter inte ens din blick.)

Vad vill du ha till middag?

Vad som helst du vill/Jag är inte hungrig.

(De erbjuder sig inte att laga mat. De bryr sig om vad du ska äta.)

Dessutom skickar de inte textmeddelanden till dig under dagen eller ringer dig. De låser sin enhet eller har börjat använda en separat telefon. De håller inte sitt konto inloggat på hemdatorn.

#8 De sextar

Om du upptäcker att din partner börjar konversationen med en annan person på ett flörtigt sätt och du inte brydde dig om det först för att det var bekymmerslöst och lättsamt. Men senare upptäcker du att de har virtuella, utåtriktade och överdrivna rollspel med varandra, kommer du att bli skrämd av det, men du kommer inte att kunna förneka att du såg det komma.

Å andra sidan kan din partner känna att eftersom du inte ogillade det från början kommer du inte att bry dig om det nu. De kanske sextar hopplöst, eller de kanske är bekväma med att modernisera genom att erkänna en annan deltagare där. Du vet aldrig när en persons hjärta förändras. Därför kan ni besluta mellan er att hålla telefonerna olåsta och meddelandena avslöjade. Eller att byta varandras enhet för en dag för att använda den utan att ändra numren. Detta kommer att ge dig en fullständig bild av vem som ringer dem under dagen och om det finns något de kanske döljer för dig, kommer de att bli ertappade på bar gärning.

#9 Deras ex är tillbaka

Om deras ex är tillbaka i deras liv, och säg att ditt förhållande var ganska ungt och din partner fortfarande har känslor för sitt ex, bör du inte tillåta dem att prata med sitt ex.

Din partner eller deras ex kanske pratar om det förflutna. Om ingen av dem fick någon avslutning och de fortfarande är förvirrade över varför de blev ignorerade och vad som gick fel, kan du bjuda in din partners ex till hemmet för att diskutera det och höra dem ut, sittande tillsammans med din partner med din hand i deras. Om din partner tvekar att ordna, har de fortfarande känslor och kan såra ditt hjärta senare.

Vad ska man göra när din partner utbyter nummer med någon annan? Innan du skyller på din partner, titta inom dig själv och försök förstå vad som kan vara den möjliga orsaken till en sådan hjärteförändring. Det måste vara något som har skadat din partner. Allt du behöver göra är att få dem att känna sig älskade igen. Hur gör man det? Läs nedan för att ta reda på det.

#1 Uttryck dina känslor

Om det gör dig obekväm, säg det. Vi pratar om att uttrycka dina känslor inför din partner, här. Om du inte uttrycker dina känslor inför dem, vem kommer att göra det då? Kommunikation är en kärndynamik för bildandet och stabiliteten i ett förhållande.

Säg att det har varit en del förvirring och det skulle fortsätta att vara ett bekymmer tills du får det ur ditt system. Om din partner är tillräckligt smart kommer de att känna en förändring i hur du beter dig runt dem. En uppmärksam partner kommer att kunna märka om något stör dig eller om du skämtar med dem.

Tystnad kommer att göra det obekvämt för er båda. Känner du inte att du kan hantera situationen mer klokt? Genom att uttrycka dina tankar inför din partner, gör du inte bara klart vad som gör dig obekväm, men ger dem också en chans att klargöra situationen. De kommer att uppskatta det.

#2 Möts halvvägs

Istället för att vara envis, lär dig att förhandla. När din partner utbyter nummer med det motsatta könet av någon sannolik anledning, ställ upp ett villkor.

Berätta för dem att du förstår deras behov och prioriteringar, men du har ett villkor, de måste avslöja sina konversationer för dig. Se deras reaktion. Även det kommer att vägleda dig här.

Ibland behöver vi bara se dem i ögonen för att förstå sanningen. Vi kommer att få vibben. Om de tvekar att möta dig halvvägs och försöker hitta ursäkter för detsamma, står din punkt bevisad. Det enda sorgliga aspekten här är att du aldrig kommer att kunna säga om det är din vinst eller förlust.

#3 Varna dem

Om sådana saker inte är din kopp te och du är en stark förespråkare för monogami, varna dem för att ändra sina beteenden annars kan de riskera att förlora dig för alltid. Uttryck det på enklaste möjliga sätt. Du behöver inte ge dem en förklaring.

Denna taktik kommer endast att fungera om de verkligen är skyldiga. Om de inte är skyldiga kommer de att bli sårade av det faktum att du inte litar på dem lätt. Det är nedslående. Så, om du inte är säker på otrogenhetsaspekten, bör du hellre än att gå rakt på sak, i termer av varningar, ge ledtrådar. Det kommer att hjälpa dig att förmedla de idéer som bygger upp dig.

#4 Låt det sjunka in

Du är unik i ditt eget rätt. Den andra personen kommer aldrig att kunna fylla ditt utrymme. Din partner kanske inte ens letar efter en ersättare här. Mycket snart kommer de att tröttna på denna nya individ och komma tillbaka till dig som de definierar som deras ”homie.”

Vissa saker är så enkla som så. Du behöver inte göra något här i det här fallet. Om du känner att du har gjort och gett tillräckligt, kommer din partner att veta det också. Dessa är delar av outsagda uttryck, en djup förståelse som håller er flytande för alltid.

#5 Återskapa minnen

Om du känner att något är trist och fel mellan er två på grund av vilket detta plötsliga utrymme skapas, överbrygga klyftan genom att ta dem tillbaka till minnesbanan. Det hjälper alltid att minnas de lyckliga tider som ni har tillbringat tillsammans.

Ibland behöver vi bara en påminnelse om varför vi är med någon. Vi tenderar att glömma. Det är mänskligt att ge mer betoning åt sorgen som har skymt oss på grund av fel som begåtts av andra.

I det ögonblicket måste du komma ihåg och påminna dig om lyckan som de har fört in i ditt liv. Även om sorg är en mycket stark känsla och har kraft att avskräcka dig från där du hör hemma, är lycka unik i sin rätt.

Sorg är universell, smärtan och lidandet sticker likadant. Lycka är annorlunda. Det är lycksalighet. Efter ett tag kommer du att glömma varför det inte fungerade för dig men du kommer att värdera hur starka ni var tillsammans.

#5 Uttryck din kärlek

Visa dem att gnistan fortfarande finns där. Älska dem i alla små gester. Få dem att känna sig speciella och ompysslade på ett sätt som bara du kan göra.

Ibland kan till och med en noggrann kärleksfull session, att tillbringa natten tillsammans, eller att titta på en film med temat av en kärlekstriangel, hjälpa till att sätta saker mellan dig och din partner, tillbaka i rörelse.

#6 Ge dem tyst behandling

Om du är förbannad, sluta prata. Låt dem förstå själva vad som gick fel. Denna metod har sina för- och nackdelar. De kan bli allvarligt irriterade om de inte menade att ha några illvilliga avsikter eller de kommer att ta ledtrådarna och använda dem för att göra sina gottgörelser.

Om de dock har andra planer i åtanke, är de inte intresserade av att göra gottgörelser, kommer de att ignorera ledtrådarna och låtsas att det aldrig hände. Det kommer till slut att leda till att ditt förhållande kollapsar och det kommer inte att finnas någon återvändo.

#7 Ha förtroende

I stunder av förtvivlan är det viktigaste att behålla tron på ditt förhållande, din instinkt, och kraften i din kärlek och din partner. Läs mer av Rumis verk för att få inspiration. Var stilla och fördjupa dig i poesi.

Det hjälper dig att universalisera känslor. När du väl erkänner att du inte är unik i ditt lidande kommer det att bli lättare att öva på att lösgöra situationer och koppla bort dig själv när det behövs.

En plötslig känsla eller instinkt kommer inte att kunna ta överhanden. Dessutom kommer det att visa dig vägen till att stå på dina egna ben. Allt mer än det kommer att vara en extra fördel för din situation.

#8 Gör slut

När du ser och känner att din partners ord och handlingar har orsakat enorm påfrestning och lidande för dig, kanske det är dags att säga farväl.

Du måste göra slut med dem. Och uppbrottet behöver inte föregås av en förklaring. Du är inte skyldig dem det om de har krossat ditt hjärta. Ett abrupt slut och att stänga dörren i deras ansikte är berättigat.

Avslutningsvis

Spela inte skuldspel om du inte är säker på orsaken till nummerutbytet. Du kan ha din paranoia om utbytet har skett mellan din partner och deras ex eller deras crush, men annars är det orimligt och bör inte tas som ett hot mot ditt förhållande om du inte ser några varningssignaler i beteendet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *