Vad är hypnos och hur fungerar det?

Hur kan hypnos användas för att förändra beteenden, känslor och sin värdsbild till det bättre? Och vad säger vetenskapen? I den här artikeln utforskar vi hur hypnos går till och om det är något för dig.

Att se en grupp annars blyga individer bli uppkallade på en scen och snart bokstavligen börja bete sig som om dom på riktigt trodde att dom var ett visst djur, kan skänka mycket glädje till företagsfesten eller vilken krogshow som helst. Men scen-hypnos är bara en ytlig försmak av vad som är möjligt med hypnos. 

Ända sedan egyptiska riket 1550 före kristus har finns dokumenterad användning av hypnos.  Idag finns mycket bred dokumentation och ändå har vi bara börjat förstå potentialen som döljer sig i att bemästra kraften i vårt undermedvetna.

Forskarna är fortfarande inte riktigt säkra på hur allt hänger ihop, men generellt sett handlar hypnos om att en person går in i djup avslippning och befinner sig i ett tillstånd där både verbala och visuella signaler och intryck kan påverka dennes undermedvetna tankar och och beteendemönster.

En typisk hypnos-sekvens ser ut såhär

Priming

Förberedelser

Induktion

Hypnosfönstret (perioden man är i trans)

påverkningsmedel

uppvaknandet

vart kommer hypnos ifrån och vem uppfann hypnosen?

Kan djur bli hypnotiserade?

När kan hypnos vara effektivt?

Är hypnos farligt och när ska man definitivt undvika hypnos?

Hur lär man sig hypnos och att hypnotisera någon?

Kan man hypnotisera sig själv?

Är det lagligt att hypnotisera någon och när är

Lämna en kommentar