Så återställer du ditt hår (få tillbaka glansen)

Den här artikeln handlar om att återställa tråkigt, överbehandlat hår till friskt och glänsande. 

Vi måste erkänna att vi lägger våra  lås genomgår en hel del. Från  färgning till värmestyling  och kemisk uträtning  kan håret snabbt bli  från slät till tråkig, frissig och  flygande. Tack och lov finns det en  ny typ av hårvård för att få saker och ting att  tillbaka till optimal hälsa. 

Dessa nya  hjälper till att återskapa bindningarna mellan  hår, som är som ett lim som håller 

förseglar hårstråna och gör dem glänsande.  

Hår består av protein  kedjor som hålls samman av bindningar”.  

Det finns tre  typer av bindningar, säger hon, och de  kan gå sönder när vi till exempel,  färgar vårt hår eller bara tvättar det.  Den goda nyheten? Bindningar kan  återskapas. Här är allt  du behöver veta:

SHAMPOO OCH  BALSAM GÖR SKILLNAD

En hög procentandel av bindningarna bryts  varje gång vi blöter och schamponerar håret. Nu när vi har den  insikt kan vi förstå att sham-  och konditionering inte bara handlar om att  rengöra håret från smuts och fri  radikaler, utan det är en möjlighet att reparera.

 Istället för att bryta bindningar, är  nya rasen av bindningsformuleringar reparera 

strängarna medan du tvättar. När de väl är lagade  hjälper de också till att hålla bindningarna i schack för att  att främja hårets styrka och glans. 

ATT SE TILL ATT VÅRT SCHAMPO  OCH BALSAM  ÅTERSTÄLLER OCH ÅTERGER 

OCH ÅTERFÖRA HÅRET TILL SITT NATURLIGA  PH-NIVÅ ÄR VIKTIGT FÖR ATT HÄLSAN I HÅRET.

NÄR SKA MAN BINDA? 

Har du problem med håret? Det kan förmodligen  behandlas med en bondingbehandling,. Prova Redken’s  nya Acidic Bonding-sortimentet.  Det är för alla  hårtyper och texturer, även de mest  skadat, bearbetat hår.

Förstärkta bindningar innebär att håret blir smidigare, glänsande och mindre frissigt hår, medan intensiva  balsam hjälper till att “minska brott  och skydda håret mot färgförlust”. 

Bonus: serien har också inbyggda  värmeskydd på upp till 2300C. 

PH ÄR VIKTIGT 

Den hälsosamma pH-nivån för hår är 4,5-5,5. Att se till att vårt schampo och  balsam återställer och återger håret  till sin naturliga pH-nivå är viktigt för att  hårets hälsa. Att dina lockar behöver en kombination av  protein, fukt och pH-balans för att  för att förbli friska.  Att hålla rätt pH-värde är anledningen till att  Redken har drivit sin treprodukts Acidic Bonding-sortimentet med syrahaltiga  formler. I kombination med reparerande  balsam, återställer sortimentet balansen till  skadat hår tillbaka till god hälsa. 

SE DINA FRAMSTEG 

Ompröva dina hårvårdsbehov varje  sex veckor.

Man hör ofta  vissa personer säga att  ‘Schampo, balsam  och leave-in inte funkar längre, men det har sin förklaring. Nämligen för att produkterna har gjort  gjort sitt jobb och håret är friskt igen.

Rådfråga själv din frisör och se om det finns några  nya problem med hårvård att ta itu med!