Presenttips 6-åring (vad vill en sex-åring egentligen ha?)

Om den fyllande 6-åringen tidigare inte spenderat tid på förskola eller dagis så är detta ett stort annalkande steg för varje 6-åring. Många 6-åringar har redan börjat hitta intressen utanför både hemmet och skolan, såsom idrott, musik och andra aktiviteter där de träffar andra barn. sexåringar blir alltmer medvetna om vad som finns och sker runt omkring, och de har ofta redan börjat att jämföra sig med allt och alla, på gott och ont. 

Att bejaka de intressen barnet redan visar kan med fördel balanseras med att introducera och uppmuntra till nya typer av projekt och aktiviteter, och miljöombyte är ofta både utvecklande och uppskattat. 6-åringar märker att de faktiskt klarar att påbörja och slutföra små projekt de kommit på själva, utan hjälp från andra. Det är därför en bra idé att låta dom prova nya mer komplexa leksaker och utmaningar. Även när barnet misslyckas kommer det många gånger vara både roligt, givande och lärorikt. Exempelvis att testa på rollen som doktor, detektiv eller vetenskapsman. Eller att bygga små egna världar, eller fordon i lego där barnet självt kan se något växa och ta form på egen hand.

I sexårsåldern börjar många barn koppla ihop att träning och tålamod kan bära frukt lite längre fram i tiden. De kan därför börja drömma och planera framåt i tiden. Exempelvis kan omgivningen plötsligt få bli åskådare då barnet förberett ett litet dansuppträdande eller ett trolleritrick av något slag. Antingen av barnet självt eller kanske ihop med en kompis.

Vi har också presenttips för:

1 åring

2 åring

3 åring

5 åring

7 åring

8 åring

9-åring

10 åring


#1 Slime

#2 quilting kit

#3 lera

#4 party lampor

#5 klättervägg

#6 prenumerationsbox

#7 el-scooter

#8 ryggsäck

#9 legogubbar

#10 Hemma mini-terrarium

#11 dra av skratch bok

#12 lek-robot

#13 bygg torn