Presenttips 2-åring (vad vill en två-åring egentligen ha?)

Att hänga med i svängarna med en 2-åring i hemmet kan vara som att ratta en formel 1-bil utan körkort. Genom lekar och fantasier lär dom sig tolka världen och de gör nya upptäckter hela tiden.

Dock har inte den språkliga förmågan hunnit så långt alla gånger, så en tvååring kommer ha som mest utbyte av saker den kan ta på och kontrollera totalt utan att behöva hjälp från mamma, pappa, katten eller några kompisar.

Det innebär att allt som barnet kan få att glida, stapla, passa, bryta, struda, rulla osv… ofta är mycket spännande för barnet och perfekta presenter i den här åldern.

Vi har också presenttips för:

1 åring

3 åring

4 åring

5 åring

6 åring

7 åring

8 åring

9 åring

10 åring

#1 Baby Shark Badhajar 

Vem älskar inte en Baby Shark? Om du inte har spelat låten för din 2-åring än, så kan det vara läge att introducera barnet till låten tillsammans med dessa fyra små badhajar som sällskap i badkaret. Som ett extra roligt moment kan hajarna även spruta vatten. Låt inte det faktum att de är badhajar begränsa barnet, de går utmärkt att ha med i hela lägenheten, men se till att tömma dem på vatten först annars kan det bli en blöt upplevelse! 

#2 Lektunnel 

En lektunnel kan vara ett fantastiskt tillskott till barnrummet, inte bara för att det kan vara roligt för barnen att krypa från den ena änden av tunneln till den andra, men i senare åldrar kan den även användas för att bygga avancerade kojor eller som en transportsträcka mellan två lektält. Materialet är gjort av vattenavstötande tältduk, så det går fint att ha med sig röret ute i trädgården eller till och med på campingen. Den är väldigt lätt, så håll koll på den om du ska ha den i trädgården, så den inte blåser bort!

#3 DUPLO – Mitt första siffertåg

DUPLO är känt för att vara LEGO för de allra yngsta. Med sina härligt klumpiga klossar passar de barn som inte har hunnit komma så långt i sin motoriska utveckling och uppgraderingen till LEGO kommer komma naturligt sen. Tågsetet består av 23 delar, varav tio är sifferdelar, några är vagnunderdelar, ett lok och 2 figurer (och en hund som extra sällskap). Bygg med många vagnar, en väldigt hög vagn eller lite som du vill, endast fantasin sätter gränserna. Barnet får möjlighet att matcha färger och siffror och utvecklingen går som tåget. 

#4 Yoga-pussel

Tvååringen härmar gärna föräldrarna, så varför inte använda det faktumet och göra det till en lek, dessutom en lärorik och utbildande sådan. Här får föräldrarna och barnen en möjlighet att utforska yoga tillsammans ur ett lättsamt perspektiv. Para ihop korten med varandra och dela övningen med barnet. Barnen lär sig både att känna igen djuren, att härma dem och med en vackra färgkodningen stimuleras de flesta sinnen. Här får både föräldrar och barn en möjlighet att umgås i lugn och fokus och hämta kraft tillsammans.

#5 Hammarspel 

Har du någon gång känt ett enormt behov av att slå till en mullvad? Var det på Gröna Lund eller Liseberg som behovet kändes extra starkt? Med detta hammarspel, en barnvariant av Whack-a-Mole, för de allra minsta, kan du och ditt barn tillsammans möta detta behov. Spelet kommer i fyra hastigheter med nio nivåer per hastighet, men tänk inte på det i början. Vänta med att försöka slå high score för tvååringen är inte riktigt där i sin utveckling än, men spelet kan ditt barn ha med sig i flera år. Färg, ljud och snabba slag blir er vardag, men om ljudet blir för mycket kan du helt enkelt stänga av det. Tillverkad av 100% giftfri, BPA-fri, högkvalitativ plast och konstruktionen är hållbar. Batterier ingår ej. 

#6 Spargris 

Denna gris tar tacksamt emot ditt barns slantar, men oroa dig inte, genom att öppna sidan så kommer slantarna ut igen. Tryck på trynet och bli belönad med spännande ljud, låt de färgglada mynten glida ner i grisens mage och bli belönad med en sång och varför inte passa på att förklara värdet av pengar. Men räkna inte med att tvååringen är 100% närvarande i konversationen när ni börjar prata ekonomi, det kan vara lite tidigt för det. Drivs av 2 AA-batterier, dessa ingår inte. 

#7 Djurmagneter 

Detta set med 20st magneter med djurmotiv är både pedagogiskt och lekfullt. Lek med det på kylskåpet eller ett bord som ett bra alternativ till skärmtid. Djuren är tillverkade i trä enligt högsta tillverkningsstandard och de går inte sönder i första taget. 

#8 Barninstrument

Detta pussledjur är en underbart vacker möjlighet att träna upp motorik och bokstavsigenkänning samtidigt. En riktigt rolig leksak för 2-åringen som dessutom ser riktigt ståtlig ut på hyllan, när den är färdigbyggd. Kan vara bäst att bygga under övervakning av vuxen då vissa delar är ganska små. 

#9 En riktigt bra lastbil

Vad kan vara bättre för tvååringen att ha än en alldeles egen lastbil? En som kan transportera all rolig sand, eller varför inte alla DUPLO-djur? Tillverkad i svanenmärkt bioplast är den skonsam för miljön och dessutom lättdiskad. Och färgkombinationen sticker verkligen ut. 

#10 Balanscykel 

Redan vid två års ålder visste lille Niklas att han skulle bli cyklist och det var när han stod på sin balanscykel som han insåg att drömmen kunde bli verklighet! Nej, det är nog inte riktigt så det går till, men en balanscykel, t.ex. Runracer C10 från Stiga, ger bättre förutsättningar för barnet att jobba sig upp till en riktig cykel, men se upp! Det kan gå i hög fart redan här. Däcken är tysta och underhållsfria och den stabila stålramen har en tidlös design. 

#11 Byggsats för badet

För den badande tvååringen kan badet vara avslappnande eller en skräckupplevelse. Oavsett fallet så kan en distraktion hjälpa badet att bli både roligare och mindre farligt. Denna byggsats hjälper barnet att slappna av samtidigt som det får jobba på sin finmotorik och hand- ögakoordination. Med lite vågor i vattnet så får du nog se 2-åringen jobba med tungan rätt i mun.