Present till en 6-åring

Har barnet inte tidigare spenderat mycket tid i förskola eller dagis så är detta ett stort event för varje 6-åring.

Många 6-åringar har även hittat sina intressen utanför skolan, såsom idrott, musik och andra aktiviteter där de träffar många andra barn.

En 6-åring har en växande medvetenhet om sin omvärld och barn jämför allt och alla hela tiden. på gott och ont. Det finns många fördelar med att uppmuntra barnet att prova på nya aktiviteter och miljöer, samtidigt som man bejakar de som barnet redan tycker om.

Sexåringar märker mer och mer att de klarar att påbörja och slutföra små projekt själva, utan hjälp från mamma och pappa, eller omgivningen. Att introducera mer avancerade leksaker och utmaningar är ofta en bra idé. Även när det går fel och allt blir en enda röra kommer det ofta bli både roligt och lärorikt för barnet. Att leva sig in i rollen som trädgårdsmästare. doktor eller vetenskapsman kan inspirera till både experimentiellt legorobot-byggande eller att man odlar och tar hand om sin egen blomma.

En sexåring börjar även förstå att träning och tålamod kan leda till att man lär sig saker man tidigare var dålig på, och de kan börja drömma och planera framåt i tiden. Vilket kan kan vara att de ska lära sig att utföra ett trick, eller helt enkelt bara utföra ett litet dansuppträdande om fem minuter ihop med sin kompis.