Present till en 3-åring

Förra året var det kanske ganska enkelt att välja present till barnet, men en 3-åring är något helt annat.

Många föräldrar märker att barnet plötsligt har utvecklat en vilja, och inte vilja som helst utan – en stark vilja!

En 3-åring har ibland åsikter, och alltid en personlighet som är på frammarsch. Därmed kan man urskilja intressen som ger ledtrådar till vad just denna treåring kommer uppskatta i presentväg.

Men det är fortfarande mycket som inte går att gissa utifrån. Dockor, “gubbar”och utklädnader som tillåter barnet att applicera sina egna fantasier och tolkningar på karaktärerna den leker med eller klär ut sig till ger 3-åringen frihet att upptäcka sig själv genom att få fantisera och leka på sitt eget sätt.

En treåring har också en helt annan fysisk förmåga än året innan. Barnet börjat ofta bli redo för större leksaker som kräver fin-motorik och lite “sunt förnuft” att hantera och behärska. Detta inkluderar barnsäkra trehjulingar, sparkcyklar med mera, som dessutom kan hjälpa barnet bygga balans, fysik och kroppskontroll på helt nya sätt.

Kom dock ihåg att en treåring i många fall mest kommer tycka det är roligt att bli överraskad och uppskatta själva spänningen i att gå en present, mer än vad presenten faktiskt är. Så stressa lagom.