Kan du finna mening i ditt lidande? (och varför du bör försöka)

Psykologen Viktor Frankl skrev boken “mans search for meaning”, som baserades på hans upplevelser efter att år 1942 ha förts till koncentrationsläger.  Hans insikter efter allt han tvingades genomlida och se där är förbluffande, och boken visade vilken skillnad det kan göra för människor att finna mening även i sina värsta svackor och nederlag i livet. I den här artikeln utforskat vi vad det kan innebära och hur du kan se på saker annorlunda själv.

Vi människor behöver mening precis lika mycket som vi behöver mat, syre och vatten

Den som har ett varför kan uthärda nästgan vilket hur som helst

Människan är en sprirituell varelse, och för oss är mening och syfte vad som motiverar oss långt utöver makt, mat, sex elelr social status. De flesta läroböcker , psykologer och skolor ignorerar detta.

Existiensiell stress

Om du frågar phil ivey, världens kanske bästa pokerpselare genom tiderna vad som är det smartaste spelet man kan göra i poker, så kommer han kanske titta på dig som om du vore gaklen. det finns inte ett en särskilld satsning i texas holdem eller poker överlag. Det beror helt och hållet på omständigheterna, vilka motspelarna är och allt som berör tajmingen i just det ögonblicket beslutet ska fattas.

Frågan “vad är meningen med livet” behöver inte ställas, för meningen med livet är att hitta sin egen mening med livet och leva enligt den. Därför är var och en av oss ansvariga för oss själva enbart i slutändan.

Lämna en kommentar