Hotellkänsla hemma

Borta bra men hemma bäst, det vet vi alla, men att ibland sova i lyx på ett najs hotell är något som du behöver ibland. Det är bara något med att kliva in på ett lyxhotell som får dig att känna dig avslappnad och dekadent på samma gång. Vi delar därför här våra tips med dig för att hjälpa dig att skapa en hotellkänsla hemma.

Nu kan du få hotellstämning i ditt hem genom att skapa din egen lyxsvit. Men var försiktig med att läsa den här artikeln : du kanske aldrig vill lämna ditt rum igen!

Det första steget för att kopiera den rena men bekväma känslan av ett super lyxhotell är att omfamna minimalism.

Hotellkänsla sovrum

Varför är hotelllakanen så bekväma? Svaret är enkelt: hög trådantal.

Torktumla dem på låg temperatur eller låt dem helst hänga på tork. Om du inte ser till hur du torkar dem måste de bytas ut hela tiden, vilket kan bli mycket dyrt.

lyhxig känsla.

Sänggavel

En knappad huvudgavel i sammet skapar en lyxig fokuspunkt i ditt sovrum och är den perfekta bakgrunden för skiktade sängkläder och kuddar.

överkast och påslakan som ger hotellkänsla

Vad inger en hotellkänsla av lugn och lyx bättre än ett krispigt vitt sänglinne? kom ihåg att alltid välja 100% bomull (egyptisk bomull är att föredra) med ett trådantal på minst 200 trådar!

Gardiner sovrum hotellkänsla

Täcke med hotellkänsla

Mattor

En tjock matta av hög kvalitets material kommer omedelbart att förändra rummets utseende och känsla och ge det en supertyst och sammetslen kvalitet. När du trampar runt barfota på den kommer det att kännas som du har klivit in i din egen presidentsvit.

Färgglada mattor, som kan komplettera ett neutralt rum utan att kosta mycket. Det finns många prisvärda mattor som ser dyra ut. De kan ge ett rum mycket mysighet och personlighet.

Gästrum hotellkänsla

Hotellkänsla vardagsrum

När du vill ha en minimalistisk men ändå lyxig hotellkänsla behöver du inte bry dig om de små sakerna. Om du gillar en elegant, modern look.stick with neutrals and bring in bits of rich materials and details, like leather, suede wood, or bronze to make the place look and feel rich and lavish

Hotellkänsla i badrummet

Investera i fina handduka! Du vill ha de tjockaste och fluffigaste handdukarna du kan finna, att vira in dig i efter en dusch.

Leta efter ett överdådigt mjukt matchande set (egyptisk bomull), och välj gärna vitt.

Har du en uppvärmd handdukstork kan du alltid med fördel ta för vana att alltid värma handdukarna innan du duschar.

Vikten av stämningsbelysning

för den där ambienta, stämningsfulla hotellkänslan vill du inte att ljuset ska vara direkt ovanför ditt huvud. Istället vill du ha en samling golvlampor, skrivbordslampor och lampetter på väggarna så att du kan skapa en mjuk, ambient belysning och anpassa den efter hur du känner dig. Ju fler lampor desto bättre.

Blommor

När du kommer in i ett hotellrum och de har färska blommor på ett sidobord eller soffbord, ger det omedelbart liv åt rummet. Bara ett litet arrangemang av det som är i säsong kan göra underverk.

Ge fokus åt lukt & doft

Om du vill framkalla fina minnen av den lyxiga spa-upplevelsen på ett hotell kan du fokusera på doften.

Eteriska oljor, doftande tvålar och schampo i flera lager kan enkelt ge känslan av att känna dig bortskämd, avslappnad och få din duschning att bli en speciell upplevelse i vardagen.

Ge gärna även ditt hår en total spakänsla, genom att tvätta och vårda det med väldoftande högkvalitativt schampo och conditioner.