Få en positiv kroppsuppfattning

Du har hört det förut, att din kropp är fantastisk, och det stämmer. Våra kroppar är fantastiska. De hjälper oss att röra på oss, de kan läka oss och hjälpa oss se till att mänskligheten får en fortsättning. Men trots det så tenderar vi att fokusera på det negativa som vi tycker sticker ut och förstår det roliga.

I vår digitala värld blir vi konstant matade med de perfekta rumporna, magrutorna, läpparna eller vad du nu väljer själv. Många av oss får kämpa för att behålla en positiv kroppsbild för egen del. Skulle livet vara bättre om vi kunde acceptera oss själva och älska våra egna kroppar lite mer? I den här artikeln utforskar vi detta.

Vad är kroppsideal?

Vi har alla en färgad lins som vi betraktar världen genom, vi tänker alltså olika om det mesta i någon mån. 

Hur betraktar du din kropp?

Vad har du för känslor kring din kropp?

Hur påverkar dina tankar och känslor om din kropp ditt beteende?

Försök att avgöra på en skala hur du faller in på dessa frågor om din syn på din egen kropp, och kroppsideal och känslor kring detta. Även om de förändras hela tiden kan du kanske hitta ett representativt ungefärlig nivå du ligger på i genomsnitt. 

Det är likabra att säga det direkt – du kommer aldrig se dig själv som perfekt.  Tänk på din positiva kroppsbild som något du alltid kommer behöva underhålla, precis som du behöver borsta tänderna för att hålla tänderna och tandköttet friskt under hela ditt liv.

Lämna en kommentar