Din guide till att förändra världen och göra den till en bättre plats

Ingen lär ha missat att vi haft det tufft på sistone. Vi har gått igenom en pandemi som vi aldrig trodde skulle sluta, sett dramatiska effekter av klimatförändringarna, blivit mer och mer förbannade på mäns våld mot kvinnor och nu senast ett sanslöst brutalt och ensidigt krig i europa.

Man kan lätt få intrycket att vår värld är så  dyster, fylld av orättvisor och desperation som är så djuprotad att det inte går att rekonstruera.  Men vi vet förstås att så inte är fallet. Vi vet detta för att i de mörka, hemska stunderna har vi gång på gång sett människor som ställer sig upp, tar initiativ, gör motstånd och säger ifrån. De organiserar sig utan kompensation, de protesterar så det märks och de startar konversationer om att få ett slut på förtryck och ger minoriteter en röst, när andra undviker eller skjuter det under mattan.

De läser böcker, skriver och delar inlägg och de donerar både pengar och sin egen tid. Triviala handlingar kan tyckas, men de ser till att skapa en effekt tillsammans.Makten att skapa förändring ligger inte bara hos beslutsfattare och ledare, det är tillgängligt för oss alla att kämpa för. Även om det finns heltids-aktivister som hörs och märks mer än andra, så är det oändligt många fler som gör skillnad utan att sluta sitt arbete eller spendera speciellt mycket av sin lön för att göra skillnad. 

Steg 1 – Tänk igenom vad du stör dig på

Steg 2 – Ta reda på vem som redan har börjat gör något åt saken

Steg 3 –  Avgör vad rörelsen behöver för att lyckas

Steg 4 – Titta på dina egna styrkor och förmågor

Steg 5 – Sätt smarta mål 

Exempel på områden som kan behöva din hjälp

Lämna en kommentar