spot_img

Bästa nagellack – Bäst i test

Bästa nagellack 2023

Det är din tid att skina!

Ge dina naglar den glamour de förtjänar med ett lyxigt nagellack. För nagel älskare finns det ingen bättre lyx än ett nagellack med långvarig färg  och skinande glans!

Vad du ska leta efter i ett nagellack

Färg

Detta kan tyckas självklart, men det är verkligen det första de flesta tänker på. Fundera på vad som ser bra ut på din hudton, vad som matchar dina kläder och, viktigast av allt, vilka färger som bara får dig att må bra..

Ingredienser

Förutom nyansen ska man man tar hänsyn till ingredienserna. Fler formler utelämnar idag fler potentiellt skadliga kemikalier. Man kan också fundera på saker som om det är miljövänligt eller inte och företagets etik.

1. OPI Infinite Shine Nagellack

OPI Infinite Shine Nagellack är långvariga, högglansiga nagellack som kan användas för både finger- och tånaglar. Nagellacket är berikat med vitamin A, C och E för att hålla naglarna friska och starka.

OPI Infinite Shine Nagellack finns i över 150 nyanser som kan matchas till alla tillfällen. De är också snabbtorkande och reptåliga vilket gör att de håller längre än andra nagellack på marknaden.

OPI Infinite Shine Nagellack finns i en mängd olika nyanser med olika finish som matt, glittrig eller skimrande. Detta gör att du kan välja rätt för alla tillfällen – oavsett om det är en utekväll eller en dag på jobbet. OPI Infinite Shine Nagellack håller i upp till 10 dagar utan att flisa eller slitas bort, och den är också vattentät så att den inte tvättas av när du duschar eller simmar!

2. Yves Saint Laurent La Laque Couture

Yves Saint Laurent La Laque Couture är ett lackbaserat nagellack som finns i en mängd olika färger. Produkten lanserades 2006 och har varit en stor framgång för företaget. Det är en av deras mest populära produkter hittills, med över 30 olika färger att välja mellan.

YSL Lacquer är ett nagellack som är designat för att hålla i upp till 10 dagar, utan att flisa eller blekna.

De viktigaste egenskaperna hos YSL Lacquers är följande:

– Formulan är designad för att vara reptålig, så den håller i minst 10 dagar.

– Den har en högblank finish och den innehåller ingen formaldehyd, toluen och DBP (dibutylftalat).

– Den innehåller även vitamin E och mandelolja.

– Den finns i 12 olika nyanser.

3. Essie Nail Lacquer

Essie nagellack är tillverkat av en mängd olika ingredienser. Det börjar med baslacken, som vanligtvis är en blandning av vatten, butylacetat, etylacetat och nitrocellulosa. Färgbeläggningen är vanligtvis antingen en blandning av vatten och etanol eller vatten och aceton. Slutligen består toppskiktet av antingen akrylatsampolymer eller butylakrylat.

Essie Nagellacks ingredienser blandas vanligtvis tillsammans i en ordning som skapar den bästa produkten för konsumenten. Om du till exempel vill skapa ett ogenomskinligt vitt nagellack så använder du bara baslacket och färglacken utan att lägga till några topplacker eftersom de kan göra det svårare att se vilken färg du faktiskt målar dina naglar med.

4. Lancôme Le Vernis Nail Polish

Läppstiftet är en klassisk favorit. Det är den typiska skönhetsprodukten som varje kvinna borde ha i sin arsenal. Lancômes La Petite Robe Noire är ett perfekt exempel på detta. Läppstiftet är tillverkat av en blandning av naturliga oljor, inklusive ricinolja, som ger näring och vårdar läpparna i timmar. Färgen är rik och ogenomskinlig, men inte för mörk eller tung för dagtid. Förpackningen till produkten är också lyxig och elegant, med ett spegelfodral och en gammaldags berlock på toppen av locket som klickar upp när du vänder på det för att avslöja tuben med läppstift inuti.

5. Smith & Cult Nail Lacquer

Smith & Cult erbjuder ett brett utbud av nagellack, med en mängd olika färger och finish. De är veganska, cruelty-free och tillverkade i USA. Smith & Cult grundades av två vänner som var trötta på de giftiga kemikalierna i vanliga nagellack. De ville skapa en högkvalitativ produkt som var säker för alla att använda.

Smith and Cults Formel gjord för lång livslängd är perfekt för vardagsnaglar. Formulan är designad för att hålla i upp till 10 dagar utan att flisa eller kladda. Detta nagellack kan användas på naturliga naglar, akrylnaglar och gelnaglar. Den har också en giftfri formula som du kan må bra av att använda varje dag.

Smith and Cult erbjuder ett utmärkt urval av färger med en mängd olika flaskstilar. Det är nagellacket du har väntat på!

Hur du väljer det bästa nagellacket för dig

Vilka är de första tecknen på ett bra nagellack?

Var uppmärksam på förpackningen och hur bekväm toppen är att hålla i handen när du applicerar. Vissa lack har besvärligt formade handtag, som inte är roliga att använda.

Tänk sedan på hur du vill att din lack ska fortsätta. Om du gillar att applicera det på varje fingernagel i ett svep, välj ett lack med en bred borste. Om du vill vara mer exakt och komma in i besvärliga områden för en perfekt finish är en tunnare borste bäst. Om du vill hålla dina naglar så friska som möjligt, välj en formel som är fri från giftiga ingredienser som formaldehydharts, kamfer, etyltosylamid och xylen.

Vilka olika typer av lack finns det och är en bättre än en annan?

Klassiskt nagellack: Klassiskt lack är den vanligaste formen av lack man kan köpa. Den är relativt tunn och vanligtvis slät och glansig (om du inte köper en matt eller glitterversion). Dess tunna konsistens gör att den är lätt att applicera och ta bort men är inte alltid lika långvarig som andra typer. Den största fördelen är att den är snabb och enkel att använda och kan lufttorka på så lite som 30 sekunder.

Gelnagellack: Denna formula håller längre än klassiskt lack och är mestadels reptålig (vanligtvis i upp till två veckor). Den största skillnaden är att med rätt gellack behöver du också en UV- eller LED-lampa för att ställa in den, eftersom formulan innehåller fotoinitiatorer som måste härdas för att den ska torka helt. Detta gör gellack till en dyrare investering i förväg, men det kräver mindre underhåll på lång sikt och kan faktiskt spara pengar – speciellt om du vanligtvis skulle få detta gjort på en salong.

Gelliknande lack: De flesta märken erbjuder nu en gelliknande lackformel som inte kräver någon speciell behandling men som tar lite längre tid att lufttorka än klassisk lack. Om det görs på rätt sätt, ser gelliknande lack slankare ut och håller lite längre än de klassiska grejerna. Men eftersom formulan är mycket tjockare, svårare att applicera och tar längre tid att torka, är det svårare och mer tidskrävande att återskapa den perfekta salongs finishen.

spot_img

Must Read

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here